Burst fire

Deoarece CS încearcă să simuleze reculul armelor adevărate, cu cât ții mai mult trăgaciul apăsat, cu atât îți scade precizia țintei. Dacă nu ești la o distanță apropriată de țintă, după câteva focuri de armă, este foarte probabil să îți irosești o mare parte din muniție degeaba. Pentru a preveni acest lucru se obișnuiește în CS să tragi focuri de durată scurtă de doar două sau trei gloanțe, pentru ca șansa de a nimeri ținta să crească.

 

    Compensarea reculului

Dacă știi că arma ta are recul mare, este bine să compensezi acest fapt cât poți de bine, de obicei țintind puțin mai jos. Desigur, cu cât ții apăsat trăgaciul mai mult, cu atât va deveni mai greu să compensezi în mod adecvat reculul, astfel este mai eficient când combini această metodă cu cea de "burst fire" descrisă mai sus.

 

    Planificarea reîncărcării armei

Reîncărcarea este unul dintre elementele care fac diferența dintre CS și câteva dintre primele FPS-uri făcute. Când arma ta rămâne fără muniție, trebuie să înlocuiești încărcătorul uzat cu unul nou. Chiar dacă acesta se poate face foarte repede, el deobicei face diferența dintre viață și moarte. Încearcă să nu te avânți în luptă fără un încărcător plin, iar când trebuie să îți reîncarci arma sa te stai într-un loc unde nu ai putea fi nimerit.

 

    Țineți pistolul la îndemână

Deoarece poți să schimbi arma mai repede decât poți să o reîncarci, este recomandat să păstrați pistolul la îndemână. Toți am văzut doi jucători care și-au golit încărcătoarele unul în celălalt aproape instantaneu. Câteodată un bun jucător de CS își va elimina adversarul cu pistolul sau chiar cu cuțitul în loc să aștepte până i se reîncarcă arma.

 

    Salturi strategice

Când ești în câmp deschis sau când știi că sunt sniperi în zonă, este recomandat să te miști în zig-zag cât mai mult și mai neprevăzut posibil. Saltul, dar nu foarte regulat poate forța inamicul să țintească atât vertical cât și orizontal, sau ar putea (dacă ai noroc) să transforme un headshot în ceva mai puțin dăunător. Aste fiind spuse, există unii jucători care fac salturi continuu, chiar dacă nu mai sunt în pericol, astfel arătând ca niște idioți.

 

    Folosirea grenăzilor

Grenadele, în CS, sunt limitate și ar trebui folosite cu înțelepciune. De obicei, când ataci inamicul, este bine să-l mai rănești cu câteva grenăzi înaintea atacului final. Flashbang-urile, de exemplu, vor orbi temporal pe cei prinși în raza de acțiune, făcându-i vulnerabili atacului. Desigur, grenăzile pot fi folositoare dacă ai nevoie să te retragi, sau să creezi o diversiune.

 

    La loc sigur

Folosește cutiile sau alte obiecte pentru a te proteja de grenade sau gloanțe. Acestea sunt esențiale dacă ești într-o luptă și ai nevoie de un loc sigur în care să îți încarci arma. De reținut este că unele arme (precum AWP-ul sau AK47) pot penetra cu ușurință lăzile sau pereții. Dacă vă aflați în nefericita situație în care aveți o grenadă fix lângă picior, indicat ar fi să vă uitați în direcția opusă și încercați să vă îndepărtați. Această simplă strategie deseori vă poate ajuta să primiți un damage mai redus cu (de obicei) 10%, decât cel primit de o grenadă pe care o puteți vedea.

 

    Încearcă să lucrezi în echipă

Normal că Rambo arată bine în filme, dar în CS rareori este bine să te desparți de echipă și să te aventurezi în mod "kamikaze" de unul singur. Deseori se întâmplă să te întâlnești cu un grup de inamici care până să îi observi bine te lichidează. De aceea, noi vă recomandăm să stați împreună căci în multe cazuri este aproape imposibil să termini un obiectiv fără mișcări coordonate. În principiu, o echipă este eficientă numai dacă fiecare membru are un tip diferit de armă. Precum în orice FPS, fiecare armă are avantaje și dezavantaje și de aceea nu întotdeauna un plan iese cum ar fi trebuit. Dar când în când un miracol se întâmplă și fiecare chestie, într-un fel nu se deteriorează și se potrivește perfect nerezultând un haos complet and that's what it's all about!

 

    Exersează, exersează, exersează

Precum în orice alt joc, cel mai bun mod de a te perfecționa este de a exersa. Clanul nostru vă recomandă să încercați să jucați CS minim cinci ore pe săptămână, iar dacă nu puteți la net-uri, măcar acasă cu boții. Astea fiind spuse, sperăm să vă fi fost de folos acest articol despre câteva tips-uri d'ale CS-ului. Ce mai așteptați!? Treceți la treabă.

Back